За поредна година патентно ведомство отчита висока заявителска активност.

Прочети още...

По-малък брой купувачи и по-дълъг период за вземане на решение преди покупка. Тези тенденции ще бележат следващата година според прогнозата на АДРЕС Недвижими имоти.

Прочети още...

Република Молдова ще стане 40-ата държава членка на Европейската патентна конвенция, след като през октомври тази година бе приета и Черна гора.

Прочети още...

Водеща банка влезе под наем на над 3 000 кв. м, управлявани от Myflex в бизнес център Megapark.

Прочети още...

Плавно възстановяване на наемните нива на софийския булевард след 10% спад спрямо 2019 г.

Прочети още...

Стабилни наеми и устойчиви нива на свободните площи през трето тримесечие, отбелязват от Cushman & Wakefield Forton. Офисите в строеж достигнаха най-ниския си обем за последните 5 години.

Прочети още...

Представители на близо 20 държави се събраха в българската столица, за да дискутират предизвикателствата пред опазването на живите наследства.

Прочети още...

Ива Зарева е новият мениджър Бизнес развитие и продажби в New Estates, компания, специализирана в продажбите на ново строителство, консултантски услуги и пазарни анализи, част от Realto Group.

Прочети още...

Как апелативните състави в Службата на ЕС за интелектуална собственост работят по тях и как да се подобри ефективността по класическите производства дебатираха в София експерти и магистрати

Прочети още...

Патентното ведомство на Република България информира бизнеса, че Службата на ЕС за интелектуална собственост (СЕСИС) предвижда нова инициатива за увеличаване на бюджета на Фонда за малки и средни предприятия (МСП) в ЕС за 2023 г.

Прочети още...

Пазарът следва инерцията от 2021 г., цените нарастват с 23%, 30% покачване в броя сделки за наеми през годината отчитат от Unique Estates.

Прочети още...

Тържествената церемония се проведе в Президентството, а почетен гост бе председателят на Европейското патентно ведомство.

Прочети още...

Българският жилищен проект на BLD – Secret Gardens получи най-високото отличие сред множество международни проекти в рамките на категорията Жилищно строителство (сгради с 20+ апартамента) в конкурса European Property Awards 2022-2023

Прочети още...

Съдия Татяна Жилова е назначена като съдия с правна квалификация в Първоинстанционния съд – централно отделение в Париж. Единният патентен съд се очаква да заработи от 1 април 2023 г.

Прочети още...

Еко кампанията на Община Своге беше част от надпреварата „Джуренец Куест” 2022.

Прочети още...

Търговски брандове пренасочват експанзията си към Централна и Източна Европа заради войната в Украйна. Ръст на търсенето и недостиг на площи под наем, както и растящи оперативни разходи в логистичния сегмент.

Прочети още...

Над 70% от обема на сделките се формира от подновявания на договори и преместване на наематели.

Прочети още...

От Асоциацията за управление за вземания отчитат по-висок среден размер на задълженията у нас.

Прочети още...

Във връзка с промените в ЗУТ, приети от Комисията по регионално развитие, благоустройство и местно самоуправление /КРРБМС/ в НС на 12 юли 2022 г.

Прочети още...

Експозицията е инициатива на Регионален Център София – ЮНЕСКО с подкрепата на Столична община.

Прочети още...

Офис сегментът в София бележи едно от най-силните първи тримесечия с наемни сделки за 44 000 кв. м, показва доклад на C&W Forton. Ритейл парковете са основен двигател на пазара на търговски площи.

Прочети още...

„Пътешествие из живите традиции” събира посетители от десетки населени места в чужбина и у нас.

Прочети още...

Устойчив ръст на инвестиционните сделки – 26% от купувачите през 2022 г. планират покупка с цел генериране на приходи.

Прочети още...

Потребителите вече изплащат с 13% по-висок среден размер, делът на хората в невъзможност намалява. Клиентите погасяват стари задължения, за да изтеглят изгоден банков кредит. Хората между 40 и 49 години формират най-голям процент от всички потребители в просрочие. Най-нисък е средният размер на плащанията в Хасково, Русе и Монтана.

Прочети още...

Две от три продажби в София са без отстъпка, показват данните на Unique Estates. Компанията за луксозни имоти отбеляза засилено търсене и сделки с пентхауси през 2021 г.

Прочети още...

Споделените офиси в софия надминаха 55 000 кв.м, показва проучване на Cushman & Wakefield Forton. Обслужваните офиси са предпочитани от наемателите по главните булеварди, сочат данните на Office RnD. Proworking е новият глобален тренд при споделените работни пространства.

Прочети още...

Пазарът на индустриални площи записа най-високия ръст на предлагането за последните 10 години, показват данните на CW Forton.

Прочети още...

Делът на свободните площи в София нарасна до 16.8% в края на 2021 г., показват данните на Cushman&Wakefield Forton.

Прочети още...

Михаела Лашова, която управлява компанията до сега, става председател на Борда на директорите и остава акционер. Тя ще работи по стратегическите проекти на Групата.

Прочети още...

Офис сгради и парцели за логистика и жилищни проекти продължават да са във фокуса на инвеститорите, според Cushman & Wakefield Forton.

Прочети още...

Замяната на панелното жилище с ново строителство - устойчива пазарна тенденция.

Прочети още...

По-устойчиво присъствие на купувачите със спестявания и увеличение на дела покупки с пари в брой.

Прочети още...

България е сред лидерите по брой стоматолози в Европа, но те са неравномерно разпределени из страната.

Прочети още...

MyFlex е нова платформа за споделено офис пространство, която предлага гъвкави решения на корпоративни клиенти.

Прочети още...

Очаква се делът на свободните площи да расте заради по-бавното усвояване на големите извънградски проекти, посочват от Cushman & Wakefield Forton.

Прочети още...

Нараства рискът при хората на възраст между 40 и 50 г.

Прочети още...

Бързата адаптация на офис пространствата е ключов фактор за заетостта им.

Прочети още...

Така за първи път регионът на ЮИЕ попада във фокуса на инвестиционен интерес на международния фонд.

Прочети още...

Все повече сделки с ипотеки и по-редки отстъпки от началото на годината.

Прочети още...

Проучване на Cushman & Wakefield Forton обхваща клиенти в средния и високия сегмент, които се интересуват от имоти за инвестиция или искат да закупят по-просторно жилище.

Прочети още...

Ритейл парковете привличат брандове, които търсят възможности за разширяване в големите градове.

Прочети още...

Регионален Център София – ЮНЕСКО и Община Несебър обявяват фотоконкурс „Рибарските практики по Българското Черноморие”

Прочети още...

Благодарение на усилията на Националната асоциация на строителните предприемачи в следващата една година инвестиционните проекти ще могат да се внесат за одобряване по стария ред.

Прочети още...

Расте броят на клиентите, които използват кредит за реализиране на сделката си.

Прочети още...

53% от участниците в проучване на Cushman & Wakefield Forton ще въведат гъвкаво оформление на офис площите си.

Прочети още...

Въпреки спада на възложения дълг през 2020 г., финансовите трудности предстоят, посочват от Асоциацията за управление на вземания. Междуфирмените вземания растат на годишна база, очаква се допълнително повишаване на този показател.

Прочети още...

Купувачите избират имот с по-малко огледи, но се интересуват предимно от нови оферти.

Прочети още...

Възход на т.нар „конвиниънс“ ритейл – малки магазини близо до дома или в ритейл паркове с лесен достъп, наблюдават от Cushman & Wakefield Forton.

Прочети още...

Близо 46% спад на обема отдадени площи през първите три месеца на годината, отчитат от Cushman & Wakefield Forton.

Прочети още...

Продължаващ ръст на цените и висока активност на пазара, въпреки очакванията за спад.

Прочети още...

Почти 1/3 от собствениците на премиум жилища очакват настоящият им дом да повиши стойността си с повече от 10% през следващите 12 месеца, според проучване на Luxury Portfolio International (LPI)

Прочети още...

Forton Digital Services for Real Estate ще предложи на собствениците на бизнес сгради решения за конкретните нужди на наемателите и техните служител.

Прочети още...

Пандемията възроди търсенето на къщи в някои позабравени крайградски райони – Лозен, Бистрица, Банкя, Владая, Панчарево, Железница.

Прочети още...

Мащабно проучване, обхванало 8 хил. майки и бащи от 16 страни, с деца до 12 месеца, очертава най-големите предизвикателства пред родителите днес.

Прочети още...

Намалява броят на покупко-продажбите на вторичен пазар, но сделките за ново строителство все още компенсират общия обем.

Прочети още...

Ритейл парковете  продължават да привличат интереса на търговците . Делът на свободните офис площи продължава да расте, достигайки 13.6%, показва докладът на Cushman & Wakefield Forton.

Прочети още...

Близо 28 хил. кв. м. офиси се преотдават в София, показват данни на Cushman & Wakefield Forton. Дистанционната работа и необходимостта от оптимизация на разходите определят поведението на наемателите.

Прочети още...

Клиентите търсят крайградски жилища за продажба или под наем и се развиват нови локации, показват наблюденията на Unique Estates.

Прочети още...

Работният ден, вследствие на продължителната работа извън офиса, е нараснал с 8.2%, сочи проучване на Cushman & Wakefield.

Прочети още...

Работата от разстояние ще даде стимул на сегмента на споделените офис площи. Ритейл парковете и логистичните бази са във фокуса на предприемачи и инвеститори.

Прочети още...

Всеки нов случай увеличение на болните води до 75 лева намалено плащане. По данни на компанията, средният размер на необслужваните кредити в страната е 2 218 лева

Прочети още...

Мaлко под половината от работещите хоум офис чувстват, че не научават нови неща, показва проучване на cushman & Wakefield.

Прочети още...