60% от сделките, сключени през второто тримесечие на 2023 г., са в ритейл паркове, показват данните на Cushman & Wakefield Forton. Умерен ръст в наемните нива при логистичните площи.

Прочети още...

Все повече офис сгради включват в микса си коуъркинг и гъвкави, сервизирани площи. Наемните нива се стабилизират след ръста в началото на годинатa.

Прочети още...

В периода от 6 до 14 юли 2023 г. в сградата на Световната организация за интелектуална собственост (СОИС) в Женева се провежда 64-та Генерална асамблея

Прочети още...

Красимир Джамбазов поема ролята на  Търговски директор в New Estates, компания, специализирана в цялостната реализация на  проекти ново строителство, консултантски услуги към инвеститори и пазарни анализи, част от Realto Group.

Прочети още...

Къщи около София, Пловдив и Варна са все по-търсени от купувачите. Баланс между търсене и предлагане и промяна в поведението на инвестиционните купувачи.

Прочети още...

“В съвременния свят на екстремно развитие на технологиите и улеснено движение на стоки и интелект нарушаването на правата на индустриална собственост става все по-лесно.

Прочети още...

Спадът на сделките в столицата вече е 15% на годишна база. Очакван годишен ръст на цените до 5% е в София в зависимост от типа жилище и района. Сериозно покачване на броя наематели, цените на жилищата под наем растат. Запитванията намаляват с 30%, но купувачите са осъзнати и мотивирани.

Прочети още...

Председателят на Патентно ведомство на Република България проф. д-р Владя Борисова беше избрана с пълно мнозинство за заместник-председател на Бюджетния комитет на Службата на ЕС за интелектуална собственост (СЕСИС).

Прочети още...

Становище на НАСП относно внесеното предложение за изменение и допълнение на наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на Столична община.

Прочети още...

Проектът на компанията „Дружба Метро” спечели наградата за жилищен „Имот на годината”

Прочети още...

Над 30% е ръстът в цената на строителните материали за последната година. Промяна в предназначението на НПЗ може да подобри общия облик на столицата.

Прочети още...

Офис пазарът в София отчита добро първо тримесечие с почти 42 000 кв. м наети площи. Предлагането на гъвкави офис площи в София надхвърли 61 000 кв. м към началото на 2023 г.

Прочети още...

България се нарежда на 35 място в света според Глобалния иновационен индекс на Световната организация по интелектуална собственост. Заявките за патенти от жени-изобретатели в България са 23.4%, като най-висок дял имат те в област Химия, фармация и биотехнологии – 45.5%.

Прочети още...

Патентно ведомство на Република България е едно от първите десет национални ведомства в ЕС по брой подадени заявки за предварителна диагностика (ваучер 1) и подадени заявки за регистрация на търговска марка и промишлен дизайн (ваучер 2). От януари от България са подадени 355 заявки, като близо 50% от тях са от стартъпи.

Прочети още...

Европейското патентно ведомство отчита 2.5% ръст в заявките на годишна база. Китай, Република Корея и САЩ са страните с най-бърз растеж.

Прочети още...

обсъждаха в първия по рода си семинар представители на 8 изследователски университета у нас и експерти от Патентно ведомство.

Прочети още...

МyFlex Coworking отваря втора локация в Twins Center в София. Брандът за споделени офис пространства продължава да расте както в София, така и в Пловдив и Варна.

Прочети още...

За поредна година патентно ведомство отчита висока заявителска активност.

Прочети още...

По-малък брой купувачи и по-дълъг период за вземане на решение преди покупка. Тези тенденции ще бележат следващата година според прогнозата на АДРЕС Недвижими имоти.

Прочети още...

Република Молдова ще стане 40-ата държава членка на Европейската патентна конвенция, след като през октомври тази година бе приета и Черна гора.

Прочети още...

Водеща банка влезе под наем на над 3 000 кв. м, управлявани от Myflex в бизнес център Megapark.

Прочети още...

Европейското патентно ведомство обяви, че са извървени всички необходими стъпки за да може Единният патентен съд да влезе в сила.

Прочети още...

Плавно възстановяване на наемните нива на софийския булевард след 10% спад спрямо 2019 г.

Прочети още...

Стабилни наеми и устойчиви нива на свободните площи през трето тримесечие, отбелязват от Cushman & Wakefield Forton. Офисите в строеж достигнаха най-ниския си обем за последните 5 години.

Прочети още...

Представители на близо 20 държави се събраха в българската столица, за да дискутират предизвикателствата пред опазването на живите наследства.

Прочети още...

Ива Зарева е новият мениджър Бизнес развитие и продажби в New Estates, компания, специализирана в продажбите на ново строителство, консултантски услуги и пазарни анализи, част от Realto Group.

Прочети още...

Между 15% и 20% е спадът в броя покупко-продажби в столицата, но без очаквания за спад на цените. 25% е ръстът в цените през 2022 г. в София, в Пловдив и Бургас – със 17%. 10% покачване в броя на наемателите отчитат от АДРЕС Недвижими имоти към края на 2022 г.

Прочети още...

Значителен спад на свободните индустриални площи и ограничена строителна активност . Разрастване при ритейл парковете и дискаунт веригите, отбелязват от Cushman & Wakefield Forton.

Прочети още...

Бързият достъп с автомобил до градския център е решаващ за крайния избор на клиентите. Профилът на най-желания апартамент у нас: над 120 кв. м площ, с панорамна гледка, близо до парк и детска площадка.

Прочети още...

Ръст на наемните нива във всички сегменти, очакват от Cushman & Wakefield Forton. Наемният пазар на офис площи още не достига показателите си от 2018-2019 година. Растящи цени и недостиг на свободни площи в индустриалния сегмент.

Прочети още...

По-малък брой купувачи и по-дълъг период за вземане на решение преди покупка. Тези тенденции ще бележат следващата година според прогнозата на АДРЕС Недвижими имоти.

Прочети още...

Как апелативните състави в Службата на ЕС за интелектуална собственост работят по тях и как да се подобри ефективността по класическите производства дебатираха в София експерти и магистрати

Прочети още...

Патентното ведомство на Република България информира бизнеса, че Службата на ЕС за интелектуална собственост (СЕСИС) предвижда нова инициатива за увеличаване на бюджета на Фонда за малки и средни предприятия (МСП) в ЕС за 2023 г.

Прочети още...

Пазарът следва инерцията от 2021 г., цените нарастват с 23%, 30% покачване в броя сделки за наеми през годината отчитат от Unique Estates.

Прочети още...

Тържествената церемония се проведе в Президентството, а почетен гост бе председателят на Европейското патентно ведомство.

Прочети още...

Българският жилищен проект на BLD – Secret Gardens получи най-високото отличие сред множество международни проекти в рамките на категорията Жилищно строителство (сгради с 20+ апартамента) в конкурса European Property Awards 2022-2023

Прочети още...

Съдия Татяна Жилова е назначена като съдия с правна квалификация в Първоинстанционния съд – централно отделение в Париж. Единният патентен съд се очаква да заработи от 1 април 2023 г.

Прочети още...

Еко кампанията на Община Своге беше част от надпреварата „Джуренец Куест” 2022.

Прочети още...

Търговски брандове пренасочват експанзията си към Централна и Източна Европа заради войната в Украйна. Ръст на търсенето и недостиг на площи под наем, както и растящи оперативни разходи в логистичния сегмент.

Прочети още...

Над 70% от обема на сделките се формира от подновявания на договори и преместване на наематели.

Прочети още...

От Асоциацията за управление за вземания отчитат по-висок среден размер на задълженията у нас.

Прочети още...

Във връзка с промените в ЗУТ, приети от Комисията по регионално развитие, благоустройство и местно самоуправление /КРРБМС/ в НС на 12 юли 2022 г.

Прочети още...

Експозицията е инициатива на Регионален Център София – ЮНЕСКО с подкрепата на Столична община.

Прочети още...

Офис сегментът в София бележи едно от най-силните първи тримесечия с наемни сделки за 44 000 кв. м, показва доклад на C&W Forton. Ритейл парковете са основен двигател на пазара на търговски площи.

Прочети още...

„Пътешествие из живите традиции” събира посетители от десетки населени места в чужбина и у нас.

Прочети още...

Устойчив ръст на инвестиционните сделки – 26% от купувачите през 2022 г. планират покупка с цел генериране на приходи.

Прочети още...

Потребителите вече изплащат с 13% по-висок среден размер, делът на хората в невъзможност намалява. Клиентите погасяват стари задължения, за да изтеглят изгоден банков кредит. Хората между 40 и 49 години формират най-голям процент от всички потребители в просрочие. Най-нисък е средният размер на плащанията в Хасково, Русе и Монтана.

Прочети още...

Две от три продажби в София са без отстъпка, показват данните на Unique Estates. Компанията за луксозни имоти отбеляза засилено търсене и сделки с пентхауси през 2021 г.

Прочети още...

Споделените офиси в софия надминаха 55 000 кв.м, показва проучване на Cushman & Wakefield Forton. Обслужваните офиси са предпочитани от наемателите по главните булеварди, сочат данните на Office RnD. Proworking е новият глобален тренд при споделените работни пространства.

Прочети още...

Пазарът на индустриални площи записа най-високия ръст на предлагането за последните 10 години, показват данните на CW Forton.

Прочети още...

Делът на свободните площи в София нарасна до 16.8% в края на 2021 г., показват данните на Cushman&Wakefield Forton.

Прочети още...

Михаела Лашова, която управлява компанията до сега, става председател на Борда на директорите и остава акционер. Тя ще работи по стратегическите проекти на Групата.

Прочети още...

Офис сгради и парцели за логистика и жилищни проекти продължават да са във фокуса на инвеститорите, според Cushman & Wakefield Forton.

Прочети още...

Замяната на панелното жилище с ново строителство - устойчива пазарна тенденция.

Прочети още...

По-устойчиво присъствие на купувачите със спестявания и увеличение на дела покупки с пари в брой.

Прочети още...

България е сред лидерите по брой стоматолози в Европа, но те са неравномерно разпределени из страната.

Прочети още...

MyFlex е нова платформа за споделено офис пространство, която предлага гъвкави решения на корпоративни клиенти.

Прочети още...

Очаква се делът на свободните площи да расте заради по-бавното усвояване на големите извънградски проекти, посочват от Cushman & Wakefield Forton.

Прочети още...

Нараства рискът при хората на възраст между 40 и 50 г.

Прочети още...

Бързата адаптация на офис пространствата е ключов фактор за заетостта им.

Прочети още...

Така за първи път регионът на ЮИЕ попада във фокуса на инвестиционен интерес на международния фонд.

Прочети още...

Все повече сделки с ипотеки и по-редки отстъпки от началото на годината.

Прочети още...

Проучване на Cushman & Wakefield Forton обхваща клиенти в средния и високия сегмент, които се интересуват от имоти за инвестиция или искат да закупят по-просторно жилище.

Прочети още...

Ритейл парковете привличат брандове, които търсят възможности за разширяване в големите градове.

Прочети още...