Площите в сегмента нарастват с темп значително над средния за Централна и Източна Европа, показват данните на консултантската компания. Онлайн търговията забавя растежа си, докато оборотите на физическите обекти са стабилни.

Прочети още...

Проучването е проведено сред над 1900 потребители на Binance у нас. Търговията с криптоактиви е все по-предпочитан вариант за защита от инфлацията. Мнозинството от анкетираните отбелязват повече доверие в криптовалутите, отколкото в традиционните.

Прочети още...

Ръст в активността през последното тримесечие на 2023 г. отчитат от компанията. Миграция от по-малки към по-големи жилища и към престижните квартали характеризира софийския пазар.

Прочети още...

Центърът за споделени услуги на компанията в София е 18-ият офис на RingCentral за технологични решения.

Прочети още...

Забележителен ръст на Binance Pay за изминалата година и ръст на трансакциите с над 71%. Ръст при крипто разплащанията у нас.

Прочети още...

След обявеното одобрение на спот Биткойн ETF снощи, Ричард Тенг, главен изпълнителен директор на най-голямата борса за цифрови активи в света.

Прочети още...

30% е увеличението на регистрираните потребители към края на годината, сочи годишният доклад на компанията. Активна поддръжка на екосистемата SAFU за защита на потребителите.

Прочети още...

Активният купувач на 2023 г.: Мъж на 40 години от сферата на финансите, търговията или IT. Доброто състояние на имотите ще е ключов фактор за бързата реализация на жилищата през предстоящата година.

Прочети още...

Победителят е един от най-популярните гласове на Биткойн обществото у нас. Вяра Стефчева е победител в категория ,,Крипто дама на годината’’. Специалната награда на публиката отиде при Милен Минев.

Прочети още...

Лек ръст на наемите с темпа на инфлацията във всички сегменти на пазара през предстоящата година. За офис пазара 2024 г. Се очертава като последната със значимо освобождаване на площи.

Прочети още...

На повече от 605 млн. долара се оценяват петте най-големи български дружества в сектора. 42% от проптех компаниите развиват дейността си извън пределите на страната.

Прочети още...

Binance сподели първата блог публикация на Ричард Тенг от встъпването му в длъжност като главен изпълнителен директор на компанията.

Прочети още...

Лек ръст от 4% на годишна база и плавно възстановяване на наемните нива на софийския булевард. Ню Йорк продължава да оглавява световната класация, следван от Милано и Хонг Конг.

Прочети още...

RingCentral Inc. (NYSE:RNG), водещ глобален доставчик на облачно-базирани решения за бизнес комуникации, стъпва на българския пазар с откриването на център за поддръжка и развитие.

Прочети още...

Споразумението за втори 8-годишен мандат бе подписано в рамките на 42-ата сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО в Париж. Ирена Тодорова, изпълнителен директор на Регионален Център София – ЮНЕСКО , и Ернесто Отоне, помощник-генерален директор на ЮНЕСКО, подписаха Меморандум за сътрудничество.

Прочети още...

Инвеститорите търсят активи, които да съхранят стойността на парите им при продължаващата инфлация, сочат анализите на Cushman & Wakefield Forton. Ритейл парковете движат пазара на търговски площи, но обемът им е далеч от този в централна и Източна Европа.

Прочети още...

Най-голямата компания за недвижими имоти в България празнува три десетилетия лидерство на пазара. Годишнината бе отбелязана със стилно парти, което събра дългогодишни партньори и приятели на компанията.

Прочети още...

60% от сделките, сключени през второто тримесечие на 2023 г., са в ритейл паркове, показват данните на Cushman & Wakefield Forton. Умерен ръст в наемните нива при логистичните площи.

Прочети още...

Все повече офис сгради включват в микса си коуъркинг и гъвкави, сервизирани площи. Наемните нива се стабилизират след ръста в началото на годинатa.

Прочети още...

В периода от 6 до 14 юли 2023 г. в сградата на Световната организация за интелектуална собственост (СОИС) в Женева се провежда 64-та Генерална асамблея

Прочети още...

Красимир Джамбазов поема ролята на  Търговски директор в New Estates, компания, специализирана в цялостната реализация на  проекти ново строителство, консултантски услуги към инвеститори и пазарни анализи, част от Realto Group.

Прочети още...

Къщи около София, Пловдив и Варна са все по-търсени от купувачите. Баланс между търсене и предлагане и промяна в поведението на инвестиционните купувачи.

Прочети още...

“В съвременния свят на екстремно развитие на технологиите и улеснено движение на стоки и интелект нарушаването на правата на индустриална собственост става все по-лесно.

Прочети още...

Спадът на сделките в столицата вече е 15% на годишна база. Очакван годишен ръст на цените до 5% е в София в зависимост от типа жилище и района. Сериозно покачване на броя наематели, цените на жилищата под наем растат. Запитванията намаляват с 30%, но купувачите са осъзнати и мотивирани.

Прочети още...

Председателят на Патентно ведомство на Република България проф. д-р Владя Борисова беше избрана с пълно мнозинство за заместник-председател на Бюджетния комитет на Службата на ЕС за интелектуална собственост (СЕСИС).

Прочети още...

Становище на НАСП относно внесеното предложение за изменение и допълнение на наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на Столична община.

Прочети още...

Проектът на компанията „Дружба Метро” спечели наградата за жилищен „Имот на годината”

Прочети още...

Над 30% е ръстът в цената на строителните материали за последната година. Промяна в предназначението на НПЗ може да подобри общия облик на столицата.

Прочети още...

Офис пазарът в София отчита добро първо тримесечие с почти 42 000 кв. м наети площи. Предлагането на гъвкави офис площи в София надхвърли 61 000 кв. м към началото на 2023 г.

Прочети още...

България се нарежда на 35 място в света според Глобалния иновационен индекс на Световната организация по интелектуална собственост. Заявките за патенти от жени-изобретатели в България са 23.4%, като най-висок дял имат те в област Химия, фармация и биотехнологии – 45.5%.

Прочети още...

Патентно ведомство на Република България е едно от първите десет национални ведомства в ЕС по брой подадени заявки за предварителна диагностика (ваучер 1) и подадени заявки за регистрация на търговска марка и промишлен дизайн (ваучер 2). От януари от България са подадени 355 заявки, като близо 50% от тях са от стартъпи.

Прочети още...

Европейското патентно ведомство отчита 2.5% ръст в заявките на годишна база. Китай, Република Корея и САЩ са страните с най-бърз растеж.

Прочети още...

обсъждаха в първия по рода си семинар представители на 8 изследователски университета у нас и експерти от Патентно ведомство.

Прочети още...

МyFlex Coworking отваря втора локация в Twins Center в София. Брандът за споделени офис пространства продължава да расте както в София, така и в Пловдив и Варна.

Прочети още...

За поредна година патентно ведомство отчита висока заявителска активност.

Прочети още...

По-малък брой купувачи и по-дълъг период за вземане на решение преди покупка. Тези тенденции ще бележат следващата година според прогнозата на АДРЕС Недвижими имоти.

Прочети още...

Република Молдова ще стане 40-ата държава членка на Европейската патентна конвенция, след като през октомври тази година бе приета и Черна гора.

Прочети още...

Водеща банка влезе под наем на над 3 000 кв. м, управлявани от Myflex в бизнес център Megapark.

Прочети още...

Европейското патентно ведомство обяви, че са извървени всички необходими стъпки за да може Единният патентен съд да влезе в сила.

Прочети още...

Плавно възстановяване на наемните нива на софийския булевард след 10% спад спрямо 2019 г.

Прочети още...

Стабилни наеми и устойчиви нива на свободните площи през трето тримесечие, отбелязват от Cushman & Wakefield Forton. Офисите в строеж достигнаха най-ниския си обем за последните 5 години.

Прочети още...

Представители на близо 20 държави се събраха в българската столица, за да дискутират предизвикателствата пред опазването на живите наследства.

Прочети още...

Ива Зарева е новият мениджър Бизнес развитие и продажби в New Estates, компания, специализирана в продажбите на ново строителство, консултантски услуги и пазарни анализи, част от Realto Group.

Прочети още...

Между 15% и 20% е спадът в броя покупко-продажби в столицата, но без очаквания за спад на цените. 25% е ръстът в цените през 2022 г. в София, в Пловдив и Бургас – със 17%. 10% покачване в броя на наемателите отчитат от АДРЕС Недвижими имоти към края на 2022 г.

Прочети още...

Значителен спад на свободните индустриални площи и ограничена строителна активност . Разрастване при ритейл парковете и дискаунт веригите, отбелязват от Cushman & Wakefield Forton.

Прочети още...

Бързият достъп с автомобил до градския център е решаващ за крайния избор на клиентите. Профилът на най-желания апартамент у нас: над 120 кв. м площ, с панорамна гледка, близо до парк и детска площадка.

Прочети още...

Ръст на наемните нива във всички сегменти, очакват от Cushman & Wakefield Forton. Наемният пазар на офис площи още не достига показателите си от 2018-2019 година. Растящи цени и недостиг на свободни площи в индустриалния сегмент.

Прочети още...

По-малък брой купувачи и по-дълъг период за вземане на решение преди покупка. Тези тенденции ще бележат следващата година според прогнозата на АДРЕС Недвижими имоти.

Прочети още...

Как апелативните състави в Службата на ЕС за интелектуална собственост работят по тях и как да се подобри ефективността по класическите производства дебатираха в София експерти и магистрати

Прочети още...

Патентното ведомство на Република България информира бизнеса, че Службата на ЕС за интелектуална собственост (СЕСИС) предвижда нова инициатива за увеличаване на бюджета на Фонда за малки и средни предприятия (МСП) в ЕС за 2023 г.

Прочети още...

Пазарът следва инерцията от 2021 г., цените нарастват с 23%, 30% покачване в броя сделки за наеми през годината отчитат от Unique Estates.

Прочети още...

Тържествената церемония се проведе в Президентството, а почетен гост бе председателят на Европейското патентно ведомство.

Прочети още...

Българският жилищен проект на BLD – Secret Gardens получи най-високото отличие сред множество международни проекти в рамките на категорията Жилищно строителство (сгради с 20+ апартамента) в конкурса European Property Awards 2022-2023

Прочети още...

Съдия Татяна Жилова е назначена като съдия с правна квалификация в Първоинстанционния съд – централно отделение в Париж. Единният патентен съд се очаква да заработи от 1 април 2023 г.

Прочети още...

Еко кампанията на Община Своге беше част от надпреварата „Джуренец Куест” 2022.

Прочети още...

Търговски брандове пренасочват експанзията си към Централна и Източна Европа заради войната в Украйна. Ръст на търсенето и недостиг на площи под наем, както и растящи оперативни разходи в логистичния сегмент.

Прочети още...

Над 70% от обема на сделките се формира от подновявания на договори и преместване на наематели.

Прочети още...

От Асоциацията за управление за вземания отчитат по-висок среден размер на задълженията у нас.

Прочети още...

Във връзка с промените в ЗУТ, приети от Комисията по регионално развитие, благоустройство и местно самоуправление /КРРБМС/ в НС на 12 юли 2022 г.

Прочети още...

Експозицията е инициатива на Регионален Център София – ЮНЕСКО с подкрепата на Столична община.

Прочети още...

Офис сегментът в София бележи едно от най-силните първи тримесечия с наемни сделки за 44 000 кв. м, показва доклад на C&W Forton. Ритейл парковете са основен двигател на пазара на търговски площи.

Прочети още...

„Пътешествие из живите традиции” събира посетители от десетки населени места в чужбина и у нас.

Прочети още...

Устойчив ръст на инвестиционните сделки – 26% от купувачите през 2022 г. планират покупка с цел генериране на приходи.

Прочети още...

Потребителите вече изплащат с 13% по-висок среден размер, делът на хората в невъзможност намалява. Клиентите погасяват стари задължения, за да изтеглят изгоден банков кредит. Хората между 40 и 49 години формират най-голям процент от всички потребители в просрочие. Най-нисък е средният размер на плащанията в Хасково, Русе и Монтана.

Прочети още...

Две от три продажби в София са без отстъпка, показват данните на Unique Estates. Компанията за луксозни имоти отбеляза засилено търсене и сделки с пентхауси през 2021 г.

Прочети още...