Победителят е един от най-популярните гласове на Биткойн обществото у нас. Вяра Стефчева е победител в категория ,,Крипто дама на годината’’. Специалната награда на публиката отиде при Милен Минев.

Пламен Андонов е обявен за Крипто личност на 2023 г. в гласуване, проведено от Binance, водещата глобална блокчейн екосистема и най-голямата борса за цифрови активи в света. Кампанията на Binance, която стартира по-рано през декември, даде възможност на потребителите си да гласуват за Крипто личността, която според тях е допринесла най-много за развитието на индустрията и Web3 екосистемата в България. Участие в гласуването взеха над 1700 потребители на платформата, които отличиха Пламен Андонов като победител.

Пламен Андонов е едно от най-разпознаваемите лица в крипто общността у нас и печели категорично с вот от 34.3% (601 гласа). Мнозина го определят като най-популярния глас на Биткойн обществото в България. Пламен създава регулярно съдържание в YouTube, а името му се свърза и с наскоро открития първи ,,Биткойн бар” тук. Втора позиция в гласуването заема Благовест Белев със 17.29%, следван от Иван Драганов, който получи 8.28% от гласовете на потребителите.

Носител на отличието ,,Крипто дама на годината’’ e Вяра Стефчева, изпълнителен директор на компания, предоставяща маркетинг услуги, която събира 4% от потребителския вот. Специалната награда на публиката пък отиде при Милен Минев, който събра над 50% от вота в категория ,,Други’’.
,,Благодарни сме на всички наши потребители, които се включиха в кампанията ни и дадоха своя вот. За индустрия като нашата е от съществено значение да подкрепяме тези, които работят активно в посока нейното развитие, и които помагат на останалите участници на криптопазара да навлязат в него информирани. Всеки един от номинираните има своя несъмнен принос", коментира Веселин Георгиев, Country Manager на Binance за България.

Binance реши да отличи и още няколко от номинираните за солидния им принос към развитието на крипто обществото у нас и популяризирането на блокчейн технологиите.
  • Георги Манолов за Принос в Биткойн Екосистемата
  • Иван Драганов за Крипто инфлуенсър на годината
  • Божидар Балевски за Крипто анализатор на годината
  • Владислав Драмалиев за Цялостен принос към крипто общността в България
  • Валентин Михов за Принос в ETH екосистемата

Прочетете повече за всички участници в анкетата тук.За Binance

Binance е водеща глобална блокчейн екосистема и най-голямата борса за цифрови активи. Спечелила доверието на милиони по целия свят, платформата Binance е посветена на увеличаването свободата на парите за потребителите и предлага широка гама от крипто продукти. За повече информация посетете: https://www.binance.com