Съсобственикът и управител на „Кредит Център” получи и почетния знак на университета.

Инж. Тихомир Тошев вече е член на Съвета на настоятелите на Химикотехнологичен и металургичен университет /ХТМУ/, София. Той стана и носител на почетния знак на учебното заведение. Отличието бе връчено от ректора проф. д-р инж. Сеня Терзиева-Желязкова, по време на тържествена церемония под арката на ХТМУ днес.

„Горд съм да нося почетния знак на този университет, който самият аз съм завършил през вече далечната 1998 година. Оттогава не съм преставал да поддържам връзка с академичната общност, с мои преподаватели и състуденти, да се включвам в инициативите на университета”, каза Тошев по време на церемонията. „Благодарен съм също за избора ми за член на настоятелството на университета. Ще се стремя да съм максимално полезен със знанията, опита и контактите си, за да стане той още по-привлекателно място, където младите хора ще намират своята страст в областта на науката и ще поставят основата на бъдещото си кариерно развитие”, допълни Тошев.

Той поздрави ректора за целенасочените усилия и ефективна работа по отношение на привличането на все по-талантливи студенти и осигуряването на висококачествено образование.

„Вярвам, че е важно за всеки университет да бъде в крак с времето, да се развива в унисон със съвременните тенденции, независимо от специалностите, които предлага. Затова и се радвам, че наши възпитаници намират своето място сред най-успешните представители на бизнеса в България. Щастлива съм да връча почетния знак на ХТМУ на Тихомир Тошев за неговия безценен принос към утвърждаването на авторитета на университета”, каза по време на церемонията ректорът проф. д-р инж. Сеня Терзиева-Желязкова.

През следващите 4 години като член на Съвета на настоятелите инж. Тихомир Тошев ще подпомага ръководството на университета за ефективно и прозрачно управление на ХТМУ, за популяризиране на университета и осигуряване на качествено образование и обучение.

По време на тържестветната церемония почетен знак бе връчен и на доц. д-р инж. Иван Груев – бивш декан на ФММ, по случай навършването на 75 г., както и на инж. Никола Рангелов. Почетна огърлица на ХТМУ бе връчена на проф. д-р инж. Митко Георгиев – ректор на ХТМУ през 2011-2019 г.