След обявеното одобрение на спот Биткойн ETF снощи, Ричард Тенг, главен изпълнителен директор на най-голямата борса за цифрови активи в света.

Binance, коментира новината. Г-н Тенг отбеляза събитието като историческа глава в криптоиндустрията и сподели повече по темата:

,,Одобрението илюстрира ново ниво на приемане, зрялост и популяризиране на криптопазара, като осигурява на индустрията повече доверие и потенциал за по-нататъшни иновации. Биткойн ETF-ите ще осигурят по-лесен достъп до криптопазара, привличайки повече инвеститори и ликвидност. Макар че не е лесно да се предвиди мащабът на новите участници и динамиката на пазара, е важно да се отбележи, че въвеждането на ETF за злато през 2004 г. доведе до седем години положително ценово действие след това. В съчетание с тазгодишното събитие, свързано с Bitcoin Halving, тези събития биха могли да осигурят динамичен пазар за Биткойн през годината. 
  • ETF-ите осигуряват изгоден и познат механизъм на масовите потребители, за да получат лесен достъп до криптоинвестиции.
  • Биткойн спот ETF-ите ще допринесат за развитието на допълнително доверие в индустрията на цифровите активи, като ще доразвие основите на доверието в пазара сред по-широка аудитория.
  • Директните инвестиции в Биткойн и различните регулирани инструменти ще съществуват едновременно, което ще даде възможност за разнообразни инвестиционни стратегии и ще задоволи различните рискови профили и предпочитания. Това е сигнал за нова ера на приемане и легитимност не само за Биткойн, но и за по-широкото криптопространство.

С нетърпение очакваме други важни събития през следващите седмици и месеци, включително Bitcoin Halving, очакванията за ETF на ETH, както и тези на трейдърите, които искат да съхраняват цифрови активи, и др.За Binance

Binance е водеща глобална блокчейн екосистема и най-голямата борса за цифрови активи. Спечелила доверието на милиони по целия свят, платформата Binance е посветена на увеличаването свободата на парите за потребителите и предлага широка гама от крипто продукти. За повече информация посетете: https://www.binance.com